Archívum - Tenyésztésről általában
Száguldó Lady
Magyar sikerek
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Szőke Károly  |  2005. augusztus 21.

Magyar siker az orosz agarak között.


Az agárversenyzés egy kicsit mostohagyereke a magyar kutyasportnak: az agility-ről, az őrző-védő munkáról, de még a mentőkutyázásról is sokkal többet hallani. Az alábbiakban az egyetlen hazai versenyző orosz agár, az európa-bajnoki első és világbajnoki harmadik helyezést elért First Lady gazdája számol be kutyája sikereiről.

 

Dober-Kopp First Lady nevű orosz agár szuka kutyámat 2001 augusztusában vettem dr. Koppány Ágnes érdi tenyésztőtől. Kicsi korától sokat sétáltam vele, jártuk a mezőt, szaladgált a hóban, így erősödtek meg a lábai. 9-10 hónaposan először Sóskúton, a Coursing-pályán mutatta meg, hogy milyen ügyes és gyors. 2002. évben Sóskúton a versenyeken elért szép sikerei után (4x 1. helyezés, 2002. év Magyar Bajnoki cím) megpróbáltuk, elkezdtük a rábapatonai, illetve az isaszegi versenypályán (mely 480 méteres, Dupla U alakú) az edzéseket. First Lady ezen a pályán is szorgalmasan edzett. Végül a hónapokig tartó munka gyümölcseként 2003 májusa és 2005 júniusa között nyolc versenyből ötször első helyet (beleértve egy európa-bajnoki címet), egy második helyezést, és egy világbajnoki harmadik helyezést (2005. 06. 11, Boleslav) sikerült megszereznie. európa-bajnokságon első ízben győzött Magyarország színeiben versenyző orosz agár, és elsőként nekünk szólt a magyar himnusz.

 

Sajnos egyedül vagyok Magyarországon, akinek orosz agár versenykutyája van, s ezért kell külföldre mennünk versenyezni. Nagy öröm lenne számomra, ha más oroszagár-tulajdonosoknak is megjönne a kedvük ehhez a szép sporthoz, mivel 2006. június 10-11-én Magyarországon, Rábapatonán lesz a Világbajnokság.

 

 
HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)